Hirdetés

Megérkeztek az androidos AR-matricák



|

Az Android 8.1-et futtató készülékeken már elérhetőek a 3D-s karakterek, amelyek bármelyik fotót képesek feldobni.

Hirdetés

Amikor a Google októberben bemutatta a Pixel 2 és a Pixel 2 XL okostelefonokat, akkor AR-matricákat is demózott. Ezek olyan 3D-s karakterek, amelyeket a valódi világ képére helyez a mobil, a kamerás appon keresztül. Az AR-matricák most végre megérkeztek

Hirdetés

Sajnos azonban egyedül az Android 8.1-et futtató Pixel szériás okostelefonok tulajdonosai élvezhetik az újdonságokat. Egyelőre nem tudni, hogy más készülékekre mikor futnak be. 

Az AR-matricák használatához el kell indítani a kamerás appot, majd kiválasztani a menüből a matricás módot. A matricacsomag kijelölése után elegendő rádobni a keresőmezőre egy-egy matricát. 

A Foodmoji karakterek (animált brokkoli, kávésbögre, stb.) mellett Star Wars- és Stranger Things-elemek is vannak. 

Az AR-matricák a Google ARCore technológiáját használják, vagyis a karakterek képesek sétálni az úton vagy mondjuk az asztalon. A karakterek reagálnak a történésekre, és persze fotókat is készíthetünk ezekkel, vagyis az Instagram és a Facebook a jövőben tele lehet mindenféle valószerűtlen képekkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.