Hirdetés

Megfizethető árú Tesla modellt ígér Elon Musk



|

Már amennyire egy nettó 7,8 millió forintos autó megfizethetőnek tekinthető.

Hirdetés

25 ezer dollár nagyjából 7,8 millió forintnak felel meg jelenlegi árfolyamon, a Tesla mögött álló látnoki elme, Elon Musk pedig pontosan ennyiért szeretné piacra dobni a cég legújabb modelljeit. Musk szerint mindig is az volt az álmuk a cégnél, hogy megfizethető áron kínáljanak elektromos autókat.

Az új Tesla modellek ráadásul nem csak olcsóbbak, hanem elvileg egy új technológiának köszönhetően sokkal hatékonyabbak is lehetnek. 

Hirdetés

Nyilván mivel amerikai árról beszélünk, még az adókat is hozzá kell számolni, és csak így kapjuk meg a tényleges végösszeget (kb. 9-10 millió forintot), de azért az kijelenthető, hogy szépen lassan eljutunk a nagyobb tömegek számára is megfizethető elektromos autók korszakáig.

Ehhez azonban többféle kritériumnak is teljesülnie kell. Az új Teslák akkumulátorcelláinak méretét megnövelik, változtatnak a felépítésükön, és magát a gyártást is egyszerűsítik - utóbbi esetében az a terv, hogy az akku a kocsik vázának részévé válna, így pedig a tömege is csökkenhet.

Ha mindez összejön (és ne felejtsük el, hogy ez évekbe telik majd), akkor az új akkumulátorok akár ötször több energiát szolgáltatnak, hatszor nagyobb teljesítményére képesek, és a hatótávon is sikerül 16%-ot növelni a jelenleg használt akkumulátorcellákhoz képest. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.