Hirdetés

Meghackelték a Redditet



|

Adathalász támadásnak dőlt be a cég egyik alkalmazottja, megnyitva az utat a platform belsős rendszereihez.

Hirdetés

A Reddit a világ egyik legrégebben működő közösségi oldala, 2005-ös fennállása óta már több mint 1,5 milliárd regisztrált felhasználót gyűjtött össze a szolgáltatás, akik közül 4-500 millióan hónapról hónapra aktivizálják magukat.

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a különböző témáknak szentelt fórumokra épülő platform rengeteg ember profilját kezeli, akik most egy sikeres hackertámadás miatt aggódhatnak az adataik biztonságáért.

Az üzemeltető ugyanis nemrég hozta nyilvánosságra, hogy február 5-én behatoltak a rendszerébe. A támadást egy adathalász hacker, vagy hackerek hajtották végre, akik egy megtévesztő webes felület segítségével kicsalták a cég egyik dolgozójának belépési információit. Az adathalászat révén "belsős dokumentumokhoz, kódokhoz és üzleti rendszerekhez" szereztek hozzáférést az elkövetők.

Hirdetés

Az esetről beszámoló poszt szerint az átejtett alkalmazott azonnal jelentette a történteket, így az üzemeltető hamar el tudta vágni a hackerek hozzáférését. A támadás kapcsán lefolytatott nyomozás nem talált bizonyítékot arra, hogy felhasználói fiókok és jelszavak is veszélybe  kerültek volna, a szöveg viszont úgy fogalmaz, hogy "eddig", amiből arra következtethetünk, hogy a Redditnél még nem veszik biztosra a dolgot.

Annyi azonban bizonyos, hogy a hackereknek "limitált mennyiségben" sikerült megkaparintaniuk a cég korábbi és jelenlegi partnereinek kapcsolati adatait, köztük a hirdetőkre vonatkozó információkkal. Üzleti szempontból tehát fájdalmasan érintheti a támadás a vállalatot, amely most kihasználta az alkalmat, hogy mindenkit emlékeztessen a kétlépcsős azonosítás (2FA) használatának fontosságára.

Ha te is a redditezők táborát gyarapítod, és még nem aktiváltad ezt a plusz védelmet, ezen az oldalon találsz segítséget a beállításához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.