Hirdetés

Meghaladhatta az egybilliót a bitcoinok összértéke



|

Ismét komoly mértékben növekedett a kriptovaluta ára.

Hirdetés

Eleinte a bitcoinnak szinte alig volt valódi értéke, így a legtöbben valószínűleg nem is igazán foglalkoztak a bányászásával. Az elmúlt években viszont elképesztő magasságokat ért el a kriptovaluta árfolyama, ami 2021 eleje óta még tovább növekedett, és nem olyan régen egy kis ideig több mint 56 ezer dollárt ért egyetlen ilyen apróság, ami új rekordnak számít, ráadásul ez az összértékre is komoly hatással volt.

Hirdetés

Elméletben ugyanis a bitcoinok összértéke meghaladta az egybillió (avagy ezer milliárd) dolláros határt, ami bizony igencsak elismerésre méltó teljesítmény, és még a Facebook piaci kapitalizációjánál is magasabb. Habár azt érdemes megjegyezni, hogy ennek egy bizonyos része valójában nem elérhető, főként azért, mert elvesztek a kezelésükhöz szükséges kulcsok, és nem is igazán tudni, pontosan hány ilyen szerencsétlen eset történt.

Az elmúlt évtizedben valószínűleg rengetegen szabadultak meg a feleslegesnek tartott kriptovalutától, ami mai szemmel nézve bizony elég rossz lépés volt. Olyan illető is akadt, aki korábban kidobott egy olyan laptopot, amelynek merevlemezén elvileg 7500 bitcoin található, de sajnos a helyi hatóságok nem engedélyezték az értékes hardver kiásását.

Szerintetek meddig emelkedhet még a bitcoin árfolyama idén?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.