Hirdetés

Meghátrált a Microsoft, mégsem jön a Windows 11 sokat kritizált frissítése



|

A redmondiak elvettek volna egy közkedvelt kényelmi funkciót, de a népharag megálljt parancsolt nekik.

Hirdetés

Az októberben megjelent Windows 11 terjedését ugyan jelentősen lelassította a szokatlanul szigorú gépigénye, a legfrissebb adatok szerint viszont az új operációs rendszer már a játékosok körében is kezd utat törni magának. Sokan vannak azonban, akik még a szükséges hardver birtokában is kivárnak a telepítéssel, mivel a Windows 11-nek még jó pár frissítésre lesz szüksége, mire megközelíti a 2015 óta csiszolgatott Windows 10 állapotát. A bizalmat pedig az olyan bakik is rontják, mint a programhibákat okozó KB5012643 előnézeti csomag, vagy az a közelmúltbeli frissítés, amit végül még a hivatalos megjelenés előtt kénytelenek voltak visszavonni a redmondiak.

A Microsoft néhány hete adta ki a 22563-as verzió tesztelőknek szóló Insider preview buildjét, amelyben kikapcsolhattuk a tálcán a rejtett ikonok menüjét. A változtatást a táblagépes nézet optimalizálása miatt akarták bevezetni, de az asztali üzemmódot is mélyen érintette, mivel megszüntette a menüben elhelyezett ikonok szabad mozgatásának (drag & drop) lehetőségét.

Hirdetés

Az itt található ikonokat így csak egy jóval körülményesebb módon, a Gépházból lehetett variálni, ami értelemszerűen nem igazán nyerte el a közönség tetszését. A felháborodás odáig fajult, hogy a Microsoft nemrég bejelentette a változtatás visszavonását. A 22616-os Windows 11-verzióban így újra aktív a drag & drop lehetősége a rejtett ikonok menüjében.

Forrás: Windows Latest

Ez az előnézeti kiadás egyelőre csak az Insider-program fejlesztői és béta csatornáin érhető el, a hagyományos felhasználók viszont semmit sem vettek észre a balhéból, mivel a tervezett változtatás sosem jutott el a Windows 11 nyilvános verziójába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.