Hirdetés

Meghátrált az Instagram, egy ideig nem jön a gyerekeknek szánt app



|

A közösségi oldal körül kirobbant botrány miatt tarthatatlannak bizonyult a terv.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be a The Wall Street Journal cikksorozatáról, amely kiszivárgott dokumentumok alapján leleplezte, hogy az Instagram titokban beható  vizsgálatokat végzett, és arra jutott, hogy a saját szolgáltatása rendkívül ártalmas a tinédzserkorú felhasználók lelki egészségére.  

A lebukás azért is jött rosszkor a közösségi oldalnak, illetve a mögötte álló Facebooknak, mert a cég néhány hónapja bejelentette, hogy kifejezetten gyerekeknek szóló alkalmazással szeretne előállni. A terv már akkor is széles körű tiltakozást váltott ki, 44 szenátor követelte a visszavonását, a WSJ anyagaival pedig most újabb lendületet vett a kritikusok szülői csoportokat is tömörítő tábora.

Hirdetés

A dolog most úgy áll, hogy két szenátor kezdeményezésére hivatalos vizsgálat indul a Facebook ellen annak kiderítésére, hogy pontosan mit és mióta tud a vállalat a szolgáltatásai fiatalkorúakra gyakorolt hatásáról. Zuckerbergék pedig értenek az erő politikájából, mivel nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy határozatlan ideig késleltetik a gyerekeknek szánt Instagram elindítását.

"Hallom a projekttel kapcsolatos aggodalmakat, ezért olyan lépéseket jelentünk be, melyek biztosítják a helyes megvalósítást."

 - közölte Adam Mosseri, az Instagram vezetője. A platform első embere viszont tagadta, hogy a szüneteltetés a koncepció visszásságának elismerése lenne, szerinte ugyanis továbbra is ez a "helyes döntés".

Az Instagram ennek kapcsán azzal érvel, hogy a gyerek-insta nagyobb szabadságot adna a szülők kezébe a legkisebbek ellenőrzésére és az általuk látható tartalmak kontrollálására. Hasonló koncepciót alkalmaz a TikTok mögött álló ByteDance is, amely a zenés-videós platform kínai változatánál állt elő egy erősen korlátozott, gyerekeknek szánt kiadással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.