Hirdetés

Meghódítaná a kiterjesztett valóságot az Oppo új szemüvege



|

Bemutatta a legújabb, mobilra köthető AR-szemüvegét az Oppo - a tartalmakat jövőre szállítanák.

Hirdetés

Az Európában is egyre terjeszkedő Oppo nemrég tartotta meg Kínában a második nagy, éves fejlesztői konferenciáját. Ezen több újdonság között a legújabb AR-szemüvege is bemutatkozott.

Az Oppo AR Glass 2021 névre keresztelt szemüveg a kiterjesztett valóságra épít, és az eddigi próbálkozásoknál jóval kompaktabb. Állítólag 75 százalékkal könnyebb az elődnél, de azért még így sem néz ki normál szemüvegnek. 

Hirdetés

A kompaktabb méret annak köszönhető, hogy a számításokat már nem a szemüveg végzi, hanem a hozzákapcsolt mobil. Az optikai dizájnon is változtattak továbbá, a kép kontrasztosabb (53%-kal), a fényerő egységesebb (98%-kal), a pixelsűrűség nagyobb (40%-kal), mint a tavalyi eszköz esetében.

Az Oppo szerint konkrétan olyan viselni az AR Glass 2021-et, mintha 3 méterről néznénk egy 90 hüvelykes televíziót. Sztereó fisheye kamerák, ToF szenzor és RGB kamera is van, ezek a gesztusalapú vezérlést is támogatják, és valós idejű lokalizációt kínálnak. 

Azt nem tudni, hogy a termék ténylegesen mikor jelenhet meg, de jövőre számos új tartalmat, játékot és appot ígér az Oppo, lehet majd virtuálisan tologatni a bútorokat otthon, vagy rákattanni egy MOBA stílusú játékra. 2021-ben indul a fejlesztői program is, akkor remélhetőleg már többet is láthatunk majd a reményteli hardver jövőjéből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.