Hirdetés

Meghökkentő vallomást tett Tim Cook



|

Az Apple ügyvezetője bevallotta, hogy túl sokat nyomkodja az iPhone készülékét.

Hirdetés

Az Apple nemrég mutatta be az iOS 12-t, amelynek része a Screen Time funkció is. Ez megmutatja, hogy mennyi időt töltünk naponta és hetente az iPhone-unk előtt, illetve konkrétan mennyit az egyes appokban. Segít beállítani használati korlátozásokat is. Mindez az Apple digitális egészség kezdeményezésének része, amelyre azért van szükség, mert a média mostanában rengeteget ír az okostelefonokkal szembeni függőségről. Az elemzők és a szakemberek az Apple-re mutogatnak, és az almás cégtől követelik a probléma megoldását.

Hirdetés

Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan kinek a hibája ez az óriási mobilfüggőség, ugyanakkor lényegében mindig a felhasználó döntésén múlik, hogy függő lesz, vagy képes letenni, és ésszerű keretek között használni a készülékét. Ez utóbbiban segítene a Screen Time, ami ugyanakkor sokakat megdöbbenthet, amikor kiírja a valóságot. 

Így járt maga Tim Cook, az Apple ügyvezetője is, aki egy CNN-nek adott interjúban vallotta be, hogy túl sokat nyomkodja az iPhone-ját. Cook hozzátette, hogy a függőséget nem maga a készülék okozza, minden azon múlik, hogy mi mit csinálunk. Mindenkinek magának kell meghoznia a döntéseket arra vonatkozóan, hogy mit szeretne tenni, amikor megkapja majd a statisztikákat. 

Az Apple digitális egészség platformja az iOS 12-t kíséri, és nem sokkal azután mutatkozott be, hogy a Google az idei fejlesztői konferenciáján bejelentette a digitális jóléti kezdeményezését. Hasonló statisztikákat és korlátozásokat vezet majd be az Android P is, illetve emlékeztető már most is van a YouTube appon belül. 

Tim Cook elárulta továbbá, hogy az Apple alapvető emberi jognak tekinti a magánszférát. Ez a téma teljesen kicsúszott a nagyok irányítása alól, Cook szerint a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy kik követik őket, mit tudnak róluk, és, hogy mennyire döbbenetesen részletes adatokat tudnak minden egyes felhasználóról ezek a felek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.