Hirdetés

Meghosszabbította a Chrome böngésző Windows 7-es támogatását a Google



|

A korábban tervezettnél tovább élvezhetik a biztonságos internetezést a korosodó operációs rendszer leghűségesebb felhasználói.

Hirdetés

Lassan két éve annak, hogy a Microsoft beszüntette a Windows 7 hivatalos támogatását, ám januárban még mindig akadt durván 200 millió ember, akik kitartottak a 2009-ben megjelent operációs rendszer mellett.

Nekik lehet jó hír, hogy a Google bejelentette a Chrome böngésző Win 7-es változata életben tartásának meghosszabbítását, méghozzá nem is csekély idővel.

Hirdetés

Az eddigi menetrend szerint a Windows 7-es Chrome-ra csak 2022. január 15-ig érkeztek volna a frissítések, a keresőóriás viszont nemrég azt közölte, hogy a továbbiakban 2023. január 15-ig szállítja a stabilitási és biztonsági csomagokat.

Ez már a határidő második meghosszabbítása, az eredeti terv ugyanis csak 2021 júniusáig lett volna szolidáris a lemaradókkal. Egy másik blogposzt bevezetőjében ráadásul a Google most úgy utal a halasztásra, hogy az "legalább" 2023 januárjáig szól, vagyis még ez sincs teljesen kőbe vésve.

A Google ugyan nem részletezte a legújabb hosszabbítás indokait, de minden bizonnyal a Windows 7 vállalati ügyfeleinek továbbra sem elhanyagolható méretű tábora áll a háttérben, akik közül a Professional és az Enterprise kiadások mennyiségi licencelőit maga a Microsoft is 2023 januárjáig tervezi támogatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.