Hirdetés

Megint a Facebook törlésére buzdít a WhatsApp társalapítója



|

Brian Acton nemrég a Stanford Egyetemen sürgette a felhasználókat arra, hogy mielőbb töröljék a Facebookot.

Hirdetés

A Facebook még 2014. októberében vásárolta fel a WhatsApp üzenetküldőt, 21 milliárd dollárért. Ennek hála Brian Acton, a WhatsApp társalapítója is nagyon gazdag lett. Azt hinnénk, hogy azóta is kiáll a Facebook mellett, azonban éppen ellenkezőleg. Az egyik legnagyobb kritikusa lett. 

Hirdetés

Brian Acton nemrég a Stanford Egyetemen beszélt. Először azt taglalta, hogy ő és Jan Koum hogyan alapították meg a WhatsAppot, miután elmentek a Yahootól. Acton felelősnek érezte magát az 50 dolgozóért is a cégnél, akik a felvásárlás hatására szintén gazdagok lehettek. A befektetőkre is gondolt, illetve végeredményben rájött, hogy a kisebbségi tulajdonával eleve nem tudta volna megállítani a felvásárlást. Mindkét társalapító abban reménykedett, hogy egy kis összegű előfizetési díj megtartásával elkaszálhatnák a Facebook terveit, amely hirdetések értékesítésére épült. A Facebook végül a reklámok mellett döntött, Acton és Koum pedig a vártnál hamarabb távozott. 

Acton ezután a Facebook pénzkereseti stratégiáit kritizálta, majd kitért az Apple-re és a Google-re is. Szerinte ezek a cégek nem állnak készen olyan nagy döntések meghozatalára, amikre szükség lenne, szenvednek a tartalmaik kordában tartásával. A hatalmat mi adtuk ezeknek a cégeknek, de a termékeiket mi vásároljuk, a weboldalaikra mi iratkozunk fel. 

Acton ezúttal is arra bátorított mindenkit, hogy törölje a Facebookot. 2017-es távozása óta nagy kritikusa az óriáscégnek, korábban már a Twitteren is indított egy #deleteFacebook kampányt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.