Hirdetés

Megint baj van a Windows 10 nagy frissítésével



|

Ha külső tárhely van csatlakoztatva egy PC-hez, akkor a Windows 10 2019. májusi frissítése egyszerűen nem telepíthető.

Hirdetés

A Windows 10 1903-as verziója, vagyis a 2019. májusi nagy frissítés már elérhető egy ideje az Insider program résztvevői számára, a Release Preview csoporton belül. Valamikor május végén az átlagfelhasználók is megkapják, feltéve, hogy sikerül kijavítani egy nagy problémát. Megint nagy baj van ugyanis a Windows következő nagy frissítésével. 

Hirdetés

Egy hiba megakadályozza a frissítés telepítését minden olyan rendszeren, amelyhez USB-s tárhely van csatlakoztatva (nem csak a külső HDD számít, egy microSD is). A Microsoft már vizsgálja a problémát, és egy frissítésben orvosolná a gondokat. 

A 18362.1-es build az RTM, vagyis kiadásra jelölt verzió, ami eljut a rendszerépítőkhöz és az OEM-ekhez. Aki már most megkísérli a csomagot telepíteni, az nem várt és hibás működést tapasztalhat a meghajtókezelés (konkrétan a betűjelek) terén, ha USB-s tárhely vagy memóriakártya-olvasó csatlakoztatva van a telepítés során. A PC-ben lévő meghajtók is érintettek. 

Mi a megoldás? A telepítés előtt minden USB-s meghajtót ki kell húzni. Segíthet továbbá, ha a rendszermeghajtón kívül a belső adattárolókat is lecsatlakoztatjuk. Egyelőre a legtöbb szakértő azt javasolja, hogy mindenki várja meg, amíg a Windows Update maga ajánlja fel a 1903-as frissítés installálását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.