Hirdetés

Megint beperelték a Pornhubot, az oldal egyesek szerint bűnszervezet módjára működik



|

A legnagyobb felnőtt videómegosztót és annak anyavállalatát azzal vádolják, hogy fiatalkorúakról és olyan nőkről osztottak meg videókat, akik ebbe nem egyeztek bele.

Hirdetés

2020 végén robbant ki a nagy Pornhub-botrány, amiről itt írtunk részletesen. A nem megfelelően kezelt tartalmak miatt akkor nagyon sok kritikát kapott az oldal, ami nemcsak felhasználói, de üzleti oldalról is súlyos következményekkel járt: a Mastercard és a Visa sem támogatja már a website-ot, amivel így egy erős pénzügyi pillért veszített el a szolgáltatás, mely a járvány miatti lezárások idején minden korábbi nézettségi rekordot megdöntött.

Hirdetés

Most Kalifornia államban újabb pert indítottak az oldal és annak anyavállalata, a MindGeek ellen, amiben azt állítják, hogy a Pornhub egyértelműen profitált olyan videókból, amiben erőszak, fiatalok szexuális kihasználása, vagy emberkereskedelem áldozatai szerepeltek, emellett pedig tömegével találhatóak olyan videók is, amelyek elkészítésébe vagy feltöltésébe az érintettek egyszerűen nem egyeztek bele. 

A hivatalos panasz szerint a MindGeek egy bűnszervezet, "akárcsak a Sopranos", az ügyvédek pedig kártérítést követelnek a perhez csatlakozó 34 érintettnek, illetve garanciát arra, hogy ez sem velük, sem a "több ezer" további érintettel ne fordulhasson elő a jövőben.

A Pornhub a decemberi botrányt követően egyébként alaposan újragondolta az oldal működését, eltávolítottak rengeteg tartalmat, és immár a feltöltést is csak ellenőrzött felhasználóknak engedik. Ezzel együtt most egy közleményben elmondták, hogy kivizsgálják az esetet, mert zéró toleranciát alkalmaznak az illegális tartalmat illetően, és minden ilyen bejelentést kivizsgálnak. Ugyanakkor abszurdnak és teljesen eszementnek titulálták azt a kijelentést, hogy a cég Sopranos-szerű bűnbanda módjára működne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.