Hirdetés

Megint csalhatott a mérésekkel a Samsung



|

Ezúttal nem az okostelefonokkal, hanem a tévékkel csaltak.

Hirdetés

Nem idegen a Samsungtól, hogy csalással próbálja javítani az eszközei eredményeit egyes méréseken, eddig azonban ahhoz voltunk szokva, hogy ezt csak az okostelefonokkal csinálják. Annak idején a Galaxy S4-es volt az első, amivel rajtakapták a gyártót, hogy a telefon bizonyos benchmark programok futtatásakor feltekeri az órajelét, de nemrég a Geekbench egészen az S10-ig visszamenőleg kitiltotta a listájáról az összes Samsung csúcsmodellt, hasonló trükközés miatt.

Hirdetés

Most újabb komoly vád érte a dél-koreai gyártót, ezúttal azonban nem egy hordozható eszköz a ludas, hanem a Samsung egyik csúcsmodell tévéje, az S95B QD-OLED. Először a HDTVTest vádolta meg a gyártót a kép manipulációjával, amire később a FlatpanelsHD is ráerősített.

A vád szerint a készülék felismeri, ha éppen a teljesítményét vizsgálják, ekkor pedig akár 80%-kal is képes megemelni a fényerejét, ezt azonban nem képes fenntartani anélkül, hogy ne okozna kárt a panelben.

A Samsung ezen kívül állítólag a színekkel is játszik, a tévében megtalálható egy algoritmus, ami felismeri a teszteket, ekkor a tévé másképp jeleníti meg a képet, hogy színpontosabb legyen a végeredmény. A FlatpanelsHD a szokásos mérési megoldásokon változtatva ki tudta cselezni a mechanikát, így rögtön más eredményeket kapott, mint korábban.

Természetesen a gyártó tagadja a mérések felismerésére képes algoritmus létezését és ezzel együtt mindenféle kísérletet a benchmarkok befolyásolára is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.