Hirdetés

Megint drágább lesz a Netflix



|

Egyelőre annyit tudunk, hogy Amerikában drágulnak az előfizetések, de nem kizárt, hogy ez előbb-utóbb a hazai árakat is érinti.

Hirdetés

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a megnövekedett konkurencia miatt a Netflix a csőd szélére kerül, hiszen rengeteg saját gyártású filmmel és sorozattal készülnek, melyek közül mind a régebbi évadok folytatásai, mind az újonnan bejelentett projektek képesek lehetnek a platformhoz láncolni a nézőket. Legalábbis ebben bízik a szolgáltató, akik most megemelik a havi előfizetések árát.

A cég vezetői a jelek szerint nem aggódnak a tömeges digitális elvándorlás miatt, hiszen nemrég bejelentették, hogy végeznek az ingyenes próbahónappal, most pedig még az előfizetéseket is megemelték valamelyest. Azok, akik az Egyesült Államokban szeretnének újonnan előfizetni a streaming-szolgáltatásra, észrevehetik, hogy 13 dollár helyett 14 dollár lett a standard HD előfizetés, míg a 4K-s prémiumért 16 dollár helyett 18 dollárt kell kifizetni havonta. 

Hirdetés

A már meglévő előfizetők számára ez az átállás nem megy azonnal végbe, de az elkövetkezendő hónapokban valószínűleg náluk is emelkednek majd a tarifák. A cég azt ígéri, hogy mindenképp küldenek erről értesítést 30 nappal az átállás előtt.

A Netflix képviselője szerint azért van szükség az drágulásra, hogy a platform tovább bővíthesse kínálatát. Ez érthető, hiszen a más stúdiók által gyártott filmek licencelése és a saját produkciók finanszírozása is komoly anyagi terheket ró a szolgáltatóra, akik viszont meglehetősen erős felhozatalt biztosítanak.

Hogy Magyarországon emelkedik-e az előfizetés, és ha igen, akkor mikor, arról egyelőre semmilyen információt nem osztott meg a szolgáltató.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.