Hirdetés

Megint életet mentett az Apple Watch



|

Az okosóra rengeteg biometrikus funkciót figyel, szükség esetén pedig képes segítséget kérni is.

Hirdetés

Az Apple Watch rengeteg hasznos funkcióval bővült az évek során, és bár ezek közt vannak olyan egyszerűbbek is, mint a megfelelő kézmosás figyelése, az életfunkciók folyamatos szemmel tartása és az esetleges balesetek jelzése kifejezetten jól jöhet, ha bajba kerülünk.

Pontosan ez menthette meg a 25 éves amerikai Brandon Schneider életét is, aki már a kórházban volt, amikor rosszul lett.

Hirdetés

Az egyébként aktív életet élő fiatal hasi fájdalom és egy félrediagnosztizált vesekő miatt járt a kórházban, melynek mosdójában egyszer csak elvesztette az eszméletét és összeesett. Az órába szerelt érzékelő azonnal észlelte a nagy erejű esést, és mivel Schneider nem reagált időben a felugró üzenetre, az óra értesítette az ilyen esetekre megadott telefonszámot (ez speciel pont az édesapja volt, aki ott volt vele a kórházban), és az egészségügyi személyzetet is. Schneidert később megműtötték, az esetről csak 4 nappal később, ébredése után hallott ő is.

A zuhanásérzékelést az Apple Watch Series 4-gyel vezették be, azóta része a szívet, véroxigénszintet, mobilitást, fitneszt és egyéb adatokat gyűjtő rendszernek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.