Hirdetés

Megint lebukott a Facebook, ezúttal a hangalapú beszélgetéseket hallgatták le



|

Az Amazon, az Apple és a Google mellett a Facebook sem lóg ki a sorból: külsős alkalmazottak hallgatták és gépelték le a felhasználók privát beszélgetéseit.

Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy a Facebook számára nem az emberek magánszférája az elsődleges fontosságú dolog. A Bloomberg jelentése most újabb bizonyíték minderre. Kiderült ugyanis, hogy több száz külsős partnernek fizetett a Facebook azért, hogy a Messengerben lezajlott hangalapú beszélgetéseket lehallgassák és legépeljék. 

Hirdetés

A külsős dolgozók privát beszélgetéseket hallgattak le, néha egészen vulgáris jellegűeket is. Azt egyikük sem tudta, hogy erre miért van szükség. 

A Facebook megerősítette, hogy igazak a jelentések, ugyanakkor az Amazont, az Apple-t és a Google-t ért kritikák fényében úgy döntött, hogy szintén leállítja ezt a programját. Vagyis emberek többé nem hallgatóznak a felhasználók hangfelvételei után. 

Miért volt erre eleve szükség? Arra volt kíváncsi a Facebook, hogy a mesterséges intelligenciája megfelelően dolgozta-e fel az üzeneteket. 

Mark Zuckerberg korábban az amerikai kongresszus előtt tagadta, hogy a Facebook hanganyagokat gyűjtene a felhasználóktól azért, hogy hirdetéseket tegyen eléjük vagy kitalálja, mit kellene a hírfolyamban megjeleníteni. A vádakat akkor összeesküvés-elméletnek nevezte az ügyvezető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.