Hirdetés

Megint megváltozik a Facebook, nem fogsz örülni



|

Kaptunk egy kis ízelítőt a Meta ténykedéseiből, ugyanis valakinél már elérhető az új dizájn.

Hirdetés

Gyakran jó lépés az, ha egy weboldal vagy platform dizájnt vált, és eleinte teljesen megszokott dolog az, ha a felhasználó nem örül ennek, hiszen idegennek hathat az új felület, miután hosszú évek alatt hozzászoktunk a régihez.

Sok más országhoz hasonlóan kis hazánkban is méretes közösséggel büszkélkedhet a Facebook, ezért is érdemes már most szólni: meg fog változni a Facebook külalakja, és várhatóan sokan fogják visszasírni a jelenlegit. Mondjuk, az oroszok valószínűleg nem.

Hirdetés

Nálunk egyelőre még nem lépett életbe a dolog, de van olyan, akit már elért a változás szele. A Mashable újságírója, Stan Schroeder egy tartalmas, képekkel megfűszerezett bejegyzésben jelezte, hogy vasárnap megváltozott nála a Facebook dizájnja, és ő bizony nem örül ennek. Ahogy az az alábbi screenshoton is látszik, az egyik legnagyobb újítás a navigációs gombok áthelyezése, amelyek így már nem az oldal tetején, hanem a bal oldalán, egy külön sávban helyezkednek el.

A Facebook egyébként fel is hívta Schroeder figyelmét a változásra, ha az valamiért nem lenne egyértelmű szinte azonnal.

Ugyanez az oszlop ad otthont a Facebook Watch-ot előhívó gombnak, lejjebb pedig a csoportokat lehet könnyedén elérni. Alapvetően még nem is volna problémás, hogy új helyre kerültek a navigációt segítő lehetőségek, de valamiért úgy alakult, hogy közben megmaradtak a korábbi menüpontok is, amelyek az új sáv mellett vannak, és így az egész olyan, mintha a Meta gondolkodás nélkül egy helyre sűrítette volna a fontosabb gombokat.

Pozitívum, hogy kevesebbet kell mozgatni a kurzort, de ez a tömörülés akkor is érthetetlen. Főleg ennyi különböző színnel.

Schroeder arra is felhívta a figyelmet, hogy az új üzenet írásához használatos gomb valamilyen oknál fogva a jobb alsó sarokba került, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy még nincs egészen befejezve a funkció.

Javarészt persze ízlés kérdése, de látszólag alapvető hibáktól szenved az új dizájn, ami így várhatóan még több embernél fogja kiverni a biztosítékot, mint a korábbi váltás. Sőt, a Mashable elégedetlen újságírója szerint az is problémás lehet, hogy a mobilos alkalmazás dizájnja nincs összhangban a megújult felülettel. Persze a Metának elvileg van még lehetősége javításokat eszközölni, mivel úgy tűnik, csak a felhasználók egy kis részénél történt meg eddig a váltás.

Nálatok már az új dizájn van? Ha igen, akkor feltétlenül osszátok meg velünk tapasztalataitokat a kommentek között!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.