Hirdetés

Megint új módszert találtak a csalók a naiv férfiak megtévesztésére



|

Csinos nőnek adják ki magukat a csalók, akik látszólag még a kriptovalutákhoz is értenek.

Hirdetés

Szörnyen veszélyes hely az internet, pláne azok számára, akik könnyebben bedőlnek az átveréseknek. Általában az alkalmazásboltok egy védelmi réteget biztosítanak számukra, a csalók azonban most sikeresen kijátszották még az Apple nagyon alapos App Store-jának szabályozásait is.

A kriptocsaláshoz ezen túl már csak néhány csinos nő ellopott képe, illetve egy Tinder- vagy Facebook-fiók kellett.

A Bleeping Computer számolt be róla, hogy egy új módszer során a csalók Tinderen és Facebookon veszik fel a kapcsolatot férfiakkal, magukat csinos, egyedülálló nőként tálalva, majd mikor egy kicsit már az áldozat bizalmába tudtak férkőzni, egy pénzügyi elemző rokonra hivatkozva bedobják, hogy egyébként 1-2 alkalmazás letöltésével pillanatok alatt jelentős kriptovagyont szerezhetnek.

Hirdetés

A különösen veszélyes alkalmazások az Apple eszközein a Ace Pro és az MBM BitScan, Androidon pedig a BitScan.

Azokat a leendő áldozatokat, akiknek ezen a ponton még mindig nem villant fel a vészjelző a fejükben, arra kérik, hogy hozzanak létre egy betétet a Binance-on, ami egy teljesen legális kriptovalutákkal foglalkozó platform, majd utalják át az összeget a csaló alkalmazásba.

Ezek kezdetben kisebb összegek lehívását még engedélyezik is, nagyobb pénzmozgás kísérlete alkalmával azonban rögtön elutasítják a felhasználót. Kiberbiztonsági szakértők szerint ezt a bravúrt úgy sikerült létrehozni, hogy kezdetben ellenőrizhető, hiteles szerverekre csatlakoznak az alkalmazások, onnantól azonban, hogy hitelesítést kapnak a Google-től és az Apple-től, máshova kezdenek el "hazatelefonálni".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.