Hirdetés

Megint változtatnak a Facebook egyik funkciójának működésén



|

A Facebook alaposan felrázza és egy sor új lehetőséggel korszerűsíti a Csoportokat.

Hirdetés

Nagyjából két hete szivárgott ki, hogy az anyacég Meta lényegi változtatásokat tervez a Facebook üzenőfalán, hogy a veterán közösségi oldal hatékonyabban dacolhasson a piac legújabb nagyágyúja, a dinamikus növekedést mutató TikTok térhódításával.

A jelek szerint viszont a Csoportok funkció sem marad érintetlen, a vállalat ugyanis most maga közölte, hogy milyen friss megoldásokkal igyekszik felrázni a szolgáltatást. Első ránézésre az újdonságok valóban hasznos adalékok lehetnek, az egyik viszont kísértetiesen emlékeztet a Facebook egy másik riválisára.

Hirdetés

A jelenleg tesztelés alatt álló új funkciók a csoportok elrendezését és a kommunikációt teszik könnyebbé. Ennek szerves része az új oldalsáv, amelyen magunk variálhatjuk az általunk látogatott csoportok sorrendjét, a lista tetején rögzítve a legfontosabbakat. A navigáció pedig magukon a csoportokon belül is könnyebbé válik, a jövőben ugyanis egy új menüből választhatjuk majd ki a kapcsolódó eseményeket, boltokat stb.

Ami pedig a kommunikációt illeti, az Adminok létrehozhatnak majd kisebb köröket összefogó chatszobákat, így a bizonyos témák iránt érdeklődők még szorosabb diskurzust alakíthatnak ki. Emellett érkeznek az ún. közösségi audio-csatornák, ahol mikrofonon keresztül folyhat a beszélgetés, ami erősen arra utal, hogy Zuckerbergék nemcsak a TikTok, hanem a Discord sikerét is megirigyelték.

Végezetül pedig kapunk egy közösségi csatorna-funkciót is, amelyek a különböző altémákhoz kapcsolódó posztokat fogják össze. Példának okáért, ha egy adott autótípus rajongói csoportjában vagyunk, az adminok létrehozhatnak közösségi alcsatornákat külön a fogyasztásról, a felnikről vagy bármi másról szóló bejegyzéseknek.

A Csoportok újdonságai valamikor a következő hónapok során fognak élesedni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.