Hirdetés

Mégis elmarad az idei IFA kiállítás



|

Az egyik legrégebbi technológiai rendezvény is a koronavírus áldozata lett, a döntés dominóhatást indíthat el.

Hirdetés

Az 1924 óta megrendezett Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) a tech világ egyik legnagyobb múltú eseménye, ezért is örülhettünk, hogy tavaly szeptemberben még a járvány dacára is sikerült megtartani egy különleges, hibrid módszerrel.

A szervezők idén is sokáig magabiztosak voltak, hiszen április közepén még arról beszéltek, hogy a 2021-es expót már "teljes valójában" élvezhetjük szeptember 2. és 6. között. A merész kijelentés azonban korainak bizonyult, az IFA ugyanis nemrég kiadott egy közleményt, melyben teljesen lemondták a rendezvényt. 

Hirdetés

Az okot a járványhelyzet kedvezőtlen alakulásában jelölték meg:

"A döntést a közegészségügyi szakértőkkel és az érdekeltekkel folytatott egyeztetést követően hoztuk meg. Reményeinkkel ellentétben végül számos kulcsfontosságú globális egészségügyi mutató nem alakult elég gyorsan a megfelelő irányba, a dél-afrikaihoz hasonló mutációk felbukkanásától az egyes országok oltási programjaival kapcsolatos bizonytalanságokig."

A hivatalos tájékoztatás szerint az IFA csak 2022-ben térhet vissza, az online lebonyolítás, vagy a tavalyihoz hasonló hibrid rendezvény ezúttal tehát szóba sem jött. Ez pedig nem csak a berlini kiállítás érdeklődőinek és a rendezvényre készülő cégeknek rossz hír, de felveti a kérdést, hogy vajon miként hat ez a nyárra tervezett barcelonai Mobile World Congressre.

Tavaly ugyanis elmaradt a mobilos világ fő eseményének számító program, idén viszont már szeretnék megrendezni, a tervek szerint június 28. és július 1. között. A Samsung, a Sony, a Nokia és az Ericcson ugyanakkor már korábban közölte, hogy nem vesznek részt rajta, az IFA illetékeseinek döntése pedig további vállalatokat bizonytalaníthat el a megjelenést illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.