Hirdetés

Mégis érkezhet, és meglepően sokat kínálhat az iPhone SE 4



|

Úgy néz ki, hogy az Apple mégsem kaszálta el a jóárasított iPhone-ok következő generációját.

Hirdetés

A pletykákat illetően a szokásosnál is nagyobb kavarás megy az iPhone SE 4. generációja körül. Korábban arról csiripeltek a madarak, hogy az Apple a 2018-ban bemutatott iPhone XR alapján, vagyis Face ID arcazonosítással és LCD kijelzővel dobhatja piacra az új mobilt, aztán jött Ming-Chi Kuo decemberi beszámolója, mely szerint a cég teljesen elkaszálta a fejlesztést.

Mivel Kuo a legismertebb és megmegbízhatóbb szivárogtatók közé tartozik, sokan már készpénznek vették a hírt, a tajvani elemző azonban most váratlanul visszatáncolt.

Hirdetés

A TF International Securities munkatársaként tevékenykedő Kuo nemrég már azt írta a Twitteren, hogy az Apple újraindította az iPhone SE 4 fejlesztését, amely OLED kijelzővel és a cég házon belül fejlesztett 5G chipjével érkezhet. Kuo szerint viszont a készülék nem az XR feltámasztása, hanem az iPhone 14 enyhén módosított változata lesz.

Ezt azonban nem könnyű elhinni, hiszen az iPhone SE eddigi szériái kivétel nélkül élesen elkülönülő, régebbi dizájnt használtak, mint a mindenkori aktuális modellek: az iPhone 6S idején beköszönt SE az iPhone 5-re épült, a tavaly kiadott SE 3 pedig még mindig a 2017-es iPhone 8-ra. A logika így azt diktálná, hogy a készülék az iPhone XR-re külsejével fut be, annál is inkább, mivel a cupertinóiak jelenleg is árulják a 2021-ben piacra dobott iPhone 13-at, amely szintén ugyanúgy néz ki, mint az iPhone 14.

Így összességében nem igazán látni, hogy hol lenne hely az Apple termékpalettáján egy olcsóbb, iPhone 13/14 dizájnnal érkező készüléknek, még akkor sem, ha 2024-es megjelenéssel számolunk, és azt feltételezzük, hogy az addigra már több mint 2 éves iPhone 13 kivezetésre kerül. Az almás cég persze akár úgy is dönthet, hogy 2024 tavaszán az iPhone 14-et is törli a palettáról, így az iPhone SE jelentené az egyetlen olcsóbb alternatívát az akkor már kapható iPhone 15-sorozat mellett.

Kuo mindenesetre úgy gondolja, hogy a negyedik generációs SE-nél nem az elavult dizájn követel majd a kompromisszumot, hanem az Apple 5G-s chipje, amely csak a lassabb Sub-6Hz-es kapcsolatot fogja támogatni, szemben az mmWave-re is alkalmas Qualcomm modulokkal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.