Hirdetés

Mégis új dizájnt kap az iPhone SE 3?



|

Érdekes pletyka kapott szárnyra az Apple legolcsóbb mobiljának új generációjáról.

Hirdetés

Egy ideje már mennek a találgatások az iPhone SE esetleges frissítése körül, korábban pedig két ismert forrás, a Macotakara blog és Ming-Chi Kuo elemző is arról adott hírt, hogy valószínűleg változatlan formában, azaz továbbra is az iPhone 6 enyhén módosított dizájnjával érkezik majd a készülék, valamikor 2022 elején.

Egy új pletyka azonban most halovány reménysugár lehet azoknak, akik olcsóbb almás mobilra vágynak, de nagyon unják már a 2014 óta rágott formát.

Hirdetés

A kínai tech oldal, a MyDrivers ugyanis úgy tudja, hogy a sajtóban csak iPhone SE 3-ként emlegetett telefon valójában a néhány hete kivezetett iPhone XR-en alapul majd, és az oldalán elhelyezett ujjlenyomat-olvasót kap, de a Face ID arcazonosítás "sincs kizárva". A portál szerint 64 GB-ról indulhatnak a tárhelyek, 500 dollár körül alakulhat az ár és egyébként pedig ez lesz az Apple utolsó LCD kijelzős modellje.

A pletyka sajnos több sebből is vérzik, úgyhogy vágjunk is bele a szétcincálásába. A legfontosabb, hogy a MyDrivers nem tartozik a közismertebb, megbízhatóként kezelt szivárogtatók közé, így eleve fenntartásokkal kell kezelni minden bombasztikus híresztelést, ami innen származik.

A másik gond, hogy az Apple nemrég frissítette az iPhone-palettát, a kínálatban hagyva a 2019-es iPhone 11-et, ami a formáját és funkcióit tekintve is nagyon közel áll az egy évvel korábban bemutatott iPhone XR-hez. Ha viszont tavasszal tényleg jönne egy majdnem ugyanilyen telefon olcsóbban és korszerűbb chippel (az SE-k mindig a legújabbat kapják), akkor okafogyottá válna az iPhone 11 árusítása. Persze előfordulhat, hogy az Apple egyszerűsít, és tavasztól az iPhone SE 3 - iPhone 12 - iPhone 13 lesz a felállás, de az elmúlt évek gyakorlata alapján ez nem valószínű.

Az oldalsó ujjlenyomat-olvasó pedig végképp légből kapottnak tűnik, mivel egyetlen almás telefonon sem láthattunk még ilyet, az SE-sorozatnak viszont a kezdetek óta az a lényege, hogy az Apple egy olcsón gyártható meglévő dizájnt dob fel egy korszerű chippel, így tartva (magához képest) alacsonyan az eladási árat.

Magyarán az SE 3 leendő vásárlói egyelőre jobban teszik, ha nem fűznek vérmes reményeket az XR-alapú frissítéshez, de sosem lehet tudni, végül is lepett ár meg minket az Apple, legutóbb például egy 8000 forintos törlőkendővel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.