Hirdetés

Megjárta a poklot a Samsung összecsukható telefonja, és élve jött ki belőle



|

Egész jól bírja a gyűrődést a Samsung Z Flip3.

Hirdetés

Augusztus elején mutatta be a Samsung a hajtogatós mobiljai legújabb generációját, a táblagép méretűre kinyitható Galaxy Z Fold3-at és az összecsukható Z Flip3-at. Az utóbbi tesztje során arra jutottunk, hogy az újfajta alumínium keret, a Gorilla Glass Victus üveg és a masszív zsanér miatt nem lesz gond a strapabírással, most pedig már egy látványos videó is erről árulkodik.   

A szétszerelős bemutatóiról és a kíméletlen töréstesztjeiről híres JerryRigEverything, azaz Zack Nelson ugyanis elvitte egy körre a Z Flip3-at, válogatott kínzásoknak vetve alá a 400 ezer forintról induló készüléket.

Hirdetés

A 10 perces filmben többek közt a külső és a belső kijelző keménysége, a keret karcállósága és a zsanér tűréshatára is terítékre kerül, a Z Flip 3 pedig a maga kategóriájához képest méltósággal viseli a kínzásokat.

A külső kijelzőn például csak a 10-ből 7-es keménységű eszközzel sikerül látható sérülést ejteni, a belső panel pedig akkor is állja a sarat, amikor Nelson többször egymás után, durván "összecsapja" a készüléket. Érdemes továbbá kiemelni a mély karcokkal is üzemképes ujjlenyomat-olvasót, valamint a zsanért is, amely egy kisebb marék homok benyelése után sem kezd el nyikorogni.

Mindezek mellett persze akadnak gyenge pontok is: a belső kijelzőt borító védőfóliát még a körmünkkel is össze lehet karistolni, ellenkező irányba hajtva pedig viszonylag könnyen deformálódik a készülékház, ami egy ráülős baleset esetén kellemetlen következményekkel járhat.

Összességében elmondható, hogy sokat fejlődött a kategória strapabírása az első generációs hímes tojások óta,  amit a vásárlók is értékelnek, a pletykák szerint ugyanis olyan jól fogynak az új hajtogatós mobilok, hogy még a Galaxy S21 FE helyett is inkább ezeket gyártja a Samsung.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.