Hirdetés

Megjelent a ChromeOS Flex végleges verziója



|

Véget ért a béta, mostantól még könnyebb lesz Chromebookká varázsolni a kiöregedett laptopokat és PC-ket.

Hirdetés

A frissítések általában nem okoznak olyan gondot PC-n, mint a telefonokon, a számítógép alkatrészeknél is azonban eljön az idő, mikor a gyártó beint a támogatásnak, annak ellenére, hogy még bőven lenne célja az adott hardvernek. Itt jön képbe a ChromeOS Flex, ami ma nagy lépést tett a globális térhódítás felé.

A látványosan alacsony hardverigénnyel rendelkező operációs rendszer ma végre kilépett a béta stádiumból, így sok felhasználónak még szimpatikusabb választás lehet, ha a korosodó hardverébe szeretne új életet lehelni.

A Google elsősorban olyan iskoláknak és szervezeteknek szánja a ChromeOS Flexet, ahol számos régi hardver teljesít egyre nehezebben szolgálatot. A rendszer könnyedén telepíthető USB-n és hálózaton keresztül is, ami egyben az egyik minimum specifikációs elvárás is.

Hirdetés

A ChromeOS Flex továbbá elvárja, hogy egy x86-os vagy x64-es AMD vagy Intel processzor ketyegjen a gépben, rendelkezzen minimum 4GB memóriával, 16GB tárhellyel és adminisztrátori joggal a BIOS-hoz. Végül, de nem utolsósorban nem árt, ha 2010 utáni processzor van a gépben, enélkül ugyanis gyenge teljesítményt jósol a Google.

A ChromeOS Flex természetesen nem fogja senki régi hardverét megváltani, a rendszer azonban kitolhatja néhány korosodó konfiguráció élettartamát még néhány évvel. Miközben a rendszer szervezeteknek szánt verziója fizetős, a magánszemélyeknek készült verzió ingyenesen letölthető, és a béta végeztével, még könnyebb beszerezni és telepíteni, mint bármikor korábban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.