Hirdetés

Megkapták az instagramozó gyerekek szülei, amit akartak



|

A tinédzserek védelmét szolgálja az Instagram új, szülői felügyeleti eszköztára.

Hirdetés

Az Instagram tavaly komoly botrányba keveredett, miután az anyacég Facebook (ma már Meta Platforms) egy korábbi alkalmazottja kiszivárogtatta, hogy az üzemeltetők tudatában vannak a káros hatásoknak, melyeket a tinédzserek lelki egészségére gyakorol a szolgáltatás, ám mégsem tesznek semmit a helyzet javításáért.

A The Wall Street Journal egész oknyomozó cikksorozatot szentelt az ügynek, melynek nyomán az Instagram fejesének, Adam Mosserinek még az Egyesült Államok Kongresszusa előtt is vallomást kellett tennie. A vezető a meghallgatás előtt, decemberben jelentette be, hogy az idei évtől szülői felügyeleti eszközök bevezetésével teszik biztonságosabbá a közösségi oldalt.

Hirdetés

Nemrég pedig el is rajtoltak az új funkciók, egyelőre csak az Egyesült Államokban, de Mosseri azt ígéri, hogy a következő hónapok során globálisan is aktiválják a szülői felügyeleti lehetőségeket. A szülők mostantól láthatják, hogy a tinédzserkorú gyermekük mennyi időt töltött az Instagrammal, valamint értesítést kapnak róla, ha az jelent egy felhasználót, illetve hozzáférhetnek a gyerek által követett és az őt követő fiókok listájához is.

A szülői felügyelet aktiválását jelenleg a gyereknek kell kezdeményeznie a mobilos alkalmazásból, de az ígéretek szerint júniustól a szülők is megtehetik majd ezt az appból és a webes felületről. Ebben az esetben viszont a gyereknek is jóvá kell hagynia a felülvizsgálatot. Az Instagram továbbá már dolgozik azon, hogy valamikor a későbbiek során a platformon töltött időt is szabályozhassák a szülők, s hogy egynél többen is bekapcsolódhassanak a felügyeletbe.

Ezzel párhuzamosan  elindult a Meta Family Center nevű felülete is, ahol a jövőben egy helyen kezelhetjük majd a vállalat szárnyai alá tartozó szolgáltatások felügyeleti eszközeit, és "vezető szakértőktől" kaphatunk segítséget. A Family Center jelenleg csak az Instagram vonatkozó funkcióit tartalmazza, májustól viszont a virtuális valósághoz (metaverzum) tartozó felügyeleti eszköztár is bekerül a repertoárba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.