Hirdetés

Megkerülte az Apple-adót a Netflix



|

Az iOS rendszerű eszközöket használók ezentúl csak a Netflix honlapján keresztül tudnak fizetni, vagyis a Netflix nem ad több pénzt az Apple-nek.

Hirdetés

A Netflix úgy döntött, hogy az iOS-es felhasználók többé nem fizethetik ki az előfizetési díjakat az appon belülről. A Netflix az appon belüli előfizetési opciót először bő két tucat piacon tiltotta le, teszt jelleggel. Nemrég azonban globális érvényű lett a változtatás. A Netflix többé nem támogatja az iTunest, ha fizetésről van szó. 

Hirdetés

A meglévő iOS-es előfizetők egy darabig még appon belül is tudnak fizetni. 

Miért lépte ezt meg a Netflix? Az Apple (mint a Google) 15 százalékot vesz le az előfizetésekkel kapcsolatos, in-app generált árbevételekből. Korábban ez 30 százalék volt, azonban a kisebb kulcs mellett is óriási pénzösszegekről van szó. 

A Netflix májusban már nem fogadta az appon belüli fizetést Androidon. Immáron iOS-en sem (az újaknál, illetve azoknál, akik egy hónapot kihagynak). Vagyis feliratkozni és fizetni a Netflix weboldalán lehet. 

A Netflix a múlt hónapban az App Store és a Google Play Áruház legsikeresebb appja volt, ráadásul az App Store-ban ez termelte a legtöbb árbevételt is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.