Hirdetés

Megkönnyíti a keresést a Windows 11 első frissítése



|

Javában zajlik az operációs rendszer tesztelése, több dolgon is finomít az első update.

Hirdetés

Habár a Windows 11 leghamarabb csak október környékén kerülhet boltokba, a bátrabbak akár már most is kipróbálhatják az előzetes Insider Preview keretében, méghozzá a véglegesnél jóval barátságosabb gépigény mellett.

A tesztverzióból nemrég azt tudtuk meg, hogy az új Windowsban kicsit bonyolultabbá válhat az alapértelmezett böngésző átállítása, a rajtig viszont még sok csiszolgatás vár a szoftverre, így a végleges kiadás számos ponton térhet el a jelenlegitől.

Hirdetés

Ezt bizonyítja a Windows 11 Insider Preview-hoz kiadott első frissítés is, a 22000.65 sorozatszámú build ugyanis sokat finomított az alapanyagon. Íme, néhány lényegesebb változtatás:

  • A könnyebb keresés érdekében a Start menü kapott egy keresősávot.
  • Az energiahasználati beállítások átkerültek a Power & Battery menübe.
  • Több monitoros használat esetén már beállítható, hogy bármelyik megjelenítőről elérhető legyen a tálca.
  • Jobb gombbal kattintva az asztalra már közvetlenül is elérhető a frissítés művelete, nem kell a további opciókat kiválasztani.
  • A tálca hangerő ikonja jobb gombos kattintással egy új menüpontot kapott a hanggal kapcsolatos problémák tesztelésére.
  • Kijavították egy hibát, ami miatt nem lehetett rákattintani a tálca szélén található asztal megjelenítése gombra.

A változtatások és hibajavítások teljes listája a Windows hivatalos blogján olvasható. A Microsoft ezek mellett azt is bejelentette, hogy július 14-ig tart a Windows 11 első nagy bugvadászata (Bug Bash), melynek során az Insider program résztvevői célzott teszteknek vethetik alá az operációs rendszert. A Questeknek nevezett próbák a Feedback Hub alkalmazásban érhetők el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.