Hirdetés

Megkönnyíti a kiszivárgott jelszavak cseréjét az androidos Chrome böngésző



|

Egy új funkciónak hála már néhány érintéssel helyreállhat a biztonság.

Hirdetés

A mostanság zajló Google I/O konferencia keretében a keresőóriás sorra leplezi le az újdonságokat, melyek között biztonsági és kényelmi szempontból is figyelemre méltó az a jelszócserélő megoldás, amit az androidos Chrome-hoz mutattak be.  

Az új funkció lényege, hogy ha a Chrome beépített jelszómenedzsere úgy érzékeli, hogy az egyes oldalakon használt jelszavaink kiszivároghattak, akkor az érintett lapra való belépéskor a Google Asszisztens automatikusan felajánlja a gyors csere lehetőségét.

A frissítés így kényelmesen, mindössze néhány érintéssel letudható, s a továbbiakban már az újonnan megadott jelszó szerepel majd a mentett belépési azonosítóknál.

Hirdetés

A Google elárulta, hogy az új funkciót a 2018-ban bemutatott Duplex hajtja, ami akár bizonyos telefonhívásokat (pl. időpont foglalása) is képes lebonyolítani a felhasználók helyett.

A könnyített jelszócsere ugyanakkor nem a Google találmánya, hiszen egyes jelszókezelő alkalmazások is használják, ilyen például a Dashlane. Ennek ellenére dicséretes, hogy a funkciót natív megoldássá teszik, az első hullámban csak az amerikai felhasználók számára, de a keresőóriás ígérete szerint a következő hónapokban "szélesebb körben" is elérhető lesz.

A harmadik féltől származó jelszókezelők felhasználóinak jó hír lehet még az is, hogy az androidos Chrome beépített menedzsere támogatni fogja az adatok importálását a külsős appokból, valamint automatikusan ellenőrzi majd, hogy kiszivároghattak-e a jelszavaink.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.