Hirdetés

Megkötések nélkül módosítható az Oculus Go operációs rendszere



|

Méltányolandó gesztussal biztosítaná a gyártó a tavaly nyugdíjazott eszköz túlélését.

Hirdetés

A Facebook tulajdonában álló Oculus még 2018-ban állt elő az első VR-headsetjével, ami külső hardver nélkül is működőképes volt. A 200 dollárért kínált, kompakt Oculus Gót végül tavaly vezették ki a kínálatból, egy ideje azonban számítani lehetett rá, hogy ezzel nem ért véget a történet.

Az Oculus tanácsadójaként dolgozó John Carmack (nem mellesleg az id Software legendás társalapítója) ugyanis néhány hete tette közzé, hogy hamarosan kiadják a Go operációs rendszerének szabadon módosítható, teljes root hozzáférést kínáló változatát.

Hirdetés

A Wolfenstein, a Doom és a Quake grafikai motorjainak megalkotója pedig betartotta az ígéretét, így az érdeklődők ezen a linken már le is tölthetik a szoftvert. A nyugdíjazott Oculus Góra ezzel második virágkor várhat, hiszen ha akadnak lelkes modderek, akkor izgalmas dolgokat művelhetnek az operációs rendszerrel.

A feloldott Oculus Gók cserébe nem kapják meg az szerverektől érkező frissítéseket, a leírás viszont nem egyértelmű annak kapcsán, hogy visszaállítható-e a zárolás. A bevezető úgy fogalmaz, hogy nem, míg az utolsó sorok arra utalnak, hogy a "fastboot oem lock" paranccsal megoldható a dolog, csak a felhasználói adatok törlésével jár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.