Hirdetés

Meglepetés: megbukott a jövő csodaboltja



|

A pénztárak és eladók nélküli Amazon Go bolt nem bír el egyszerre 20 embernél többel.

Hirdetés

Nagy durranás volt, és úgy gondolta minenki, hogy a közeljövőt vetíti előre az Amazon Go néven működő fizikai áruház, amelyben nincs sem pénztár, sem eladó. A vásárló csak bemegy, az okostelefonja azonosítja, bepakol a kosárba, és kisétál - minden automatikus. A The Wall Street Journal szerint azonban komoly gondok vannak a jövő csodaboltjával. 

Hirdetés

A bolt a gyakorlatban nem tud egyszerre 20 embernél többet kiszolgálni, és akkor is beadja a kulcsot a rendszer, ha egy terméket elmozdítanak az előre beállított pontos helyéről. 

Az Amazon Go rengeteg kamerával követ minden terméket és vevőt, és gyakorlatilag önműködő. A vevőket az okostelefonjuk hitelesíti, a mozgásukat és a termékek levételét, visszatételét pedig kamerák követik.

Elméletben ez jól hangzik, azonban a Seattle-ben lévő bolt bétatesztelése megmutatta a gyenge pontokat. A bolt nem áll készen a nyitásra, a technológia csak akkor működik, ha nagyon kevés vásárló van bent, és lassan mozgatják a termékeket (és persze nem dobálják el vagy teszik máshová). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.