Hirdetés

Meglepetés: megérkezett az Android 9 Pie



|

A Google kiadta a végleges rendszert, és végre megvan annak a teljes neve is: tölthető az Android 9 Pie.

Hirdetés

A Google kiadta a legújabb Android végleges verzióját, a vártnál néhány héttel hamarabb. Megvan végre a rendszer teljes neve is: az Android 9 Pie lesz rajta a jövőbeli okostelefonok többségén. Ez már natív támogatást nyújt a kijelzőbe belógó szenzorsávokhoz és a dupla kamerákhoz is. 

Hirdetés

A Google Pixel szériás okostelefonjaira természetesen már elérhető az Android 9 Pie. Az óriás szerint a bétaprogramban szereplő készülékekre idén ősszel jelenik meg a rendszer. 

Az Android 9 Pie leglátványosabb újdonsága a megújult navigációs rendszer, vagyis a sok évig látott három navigációs gomb helyett mást kapunk. Ezentúl egyetlen home gomb van középen, a nemrég használt appokat innen fölfelé simítva jeleníthetjük meg. Többségében megjelenik majd a bal oldalon egy apró vissza gomb is, de ez nem mindig lesz látható. 

A Google szerint az adaptív akkumulátor funkció megtanulja, hogy milyen appokat használunk gyakran, és ennek megfelelően kezeli azokat. Az adaptív fényerő pedig azt figyeli, hogy manuálisan hogyan módosítjuk a fényerőt bizonyos környezetekben, majd a jövőben ezt megteszi helyettünk automatikusan. 

Az App Actions funkció eközben helyzetfüggően javasol majd különböző műveleteket és ajánlásokat. Ha csatlakoztatjuk a fülhallgatót, akkor például felajánlja a kedvenc lejátszási listánkat a Spotify segítségével. 

Szintén új a Slices funkció, ez idén ősszel érkezik meg a Google Search appba. Egy app nevének írásakor az appon belülről is kapunk majd keresési találatokat. 

Az új digitális jóléti program lényege pedig az, hogy leszoktasson minket az állandó mobilozásról. A Dashborad app megmondja, mivel mennyi időt töltünk a készüléken, és az App Timer időzített korlátok beállítását segíti. Az új Do Not Distrub (Ne zavarj) mód lenémítja a vizuális felugró ablakokat és a hangalapú figyelmeztetéseket is. A Wind Down opció pedig szürkeárnyalatosra állítja a képernyőt a késő esti órákban, hogy elvegye a kedvünket az alvás helyetti Facebookozástól. Ez a digitális jóléti program azonban csak ősztől lesz elérhető. 

Az Android 9 Pie-ban javult a szövegkijelölés, a kamera az OCR-t is támogatja, és egyszerre 5 Bluetooth-eszköz csatlakozása is megoldott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.