Hirdetés

Meglepő váltás: mobilokat készít az akku-gyártó



|

Az Energizer új telefonjai ráadásul a felugró kamerákkal úgy néznek ki, mint egy nagyra nőtt elem, míg más modelljeik akkora akkukat kaptak, mint egy tank.

Hirdetés

Ha az Energizer nevét halljuk, valószínűleg mindenkinek az elemek és akkuk jutnak eszébe, amelyek akár az összes szupermarket, sőt a sarki kisbolt pénztáránál is fürtökben lógnak. Úgy tűnik, a gyártó most úgy döntött, hogy felhasználja az eddig összegyűjtött tapasztalatait az áramforrások területén, és nekiáll mobilokat készíteni. Nem is akármilyeneket, és nem is akármennyit.

Hirdetés

A hírek szerint az Energizer nem aprózza el a mobilpiaci nyitást, kapásból 26 új telefont mutat be a hónap végén a Mobile World Congressen, Barcelonában. Ezek nem mindegyike lesz okostelefon, de a Hardcase, Energy, Ultimate és Power Max családok modelljei között akadnak kifejezetten ütős meglepetések is. Ilyen például a legnagyobb Power Max készülék, amely az eddigi legnagyobb mobilos akkut kapja meg, 18.000 mAh kapacitással (ezt tessék szépen összevetni az átlagos telefonok 3000 és a csúcsmobilok 4000 mAh környéki akkuival, így látszik igazán, milyen monstrumok lesznek az újdonságok). A sorban következő modell, a Power Max P16K is 16.000 mAh kapacitású akkuval érkezik, szóval még ez is négyszer akkora áramforrást kap, mint egy prémium kategóriás sztártelefon.

Az Ultimate család tagjai inkább dizájn terén jeleskednek majd, ugyanis ezeknek csak a legkisebb modelljeiben lesz notch, tehát a kijelzőbe lógó szenzorfül, a nagyobb készülékekben semmi nem rondít bele a kijelzőbe, a dupla szelfikamerák ugyanis egy felülről kiugró kis kiegészítő felületen kaptak helyet. Ezt használaton kívül simán a készülékbe pattinthatjuk, kiugrasztva pedig elölről tényleg úgy néz majd ki a mobil, mint egy nagyra nőtt elem.

Sok részletet még nem tudni arról, mit tudnak majd ezen kívül az Energizer telefonjai, bár a GSM Arena szerint az Ultimate U620S Pop-ban a MediaTek Helio P70 chipsete dolgozik, míg az U630S a Helio P22-re épül. A felugró szelfikamerákat nem manuálisan kell pattintgatni, erre kis belső motor szolgál, a dupla lencsék egyike 16 megapixeles, a másik pedig a mélységélességet támogató 2 megapixeles egység. A hátoldalon tripla kamera figyel majd (16, 5 és 2 megapixel). Az U620S Pop 6 GB memóriát és 128 GB tárhelyet kap és júliustól vásárolható meg, míg az U630S Pop-ban 4 GB RAM és 64 GB tárhely dolgozik, ezt már júniusban árulni kezdi a cég. Az Energizer rövid bejelentése szerint a brutális akkuval szerelt, valamint a felugró kamerás mobilok mellett hajtogatható telefont is bemutatnak az MWC-n.

Elég jól hangzó ígéretek, bár a dolgot árnyalja, hogy a források szerint a mobilokat a francia Avenir Telecom készíti, amely bérgyártóként már egy ideje készít különféle eszközöket az Energizernek, valamint alsó kategóriás mobilokat is összerak más gyártóknak. Mindenesetre azért kíváncsiak vagyunk a valóban különlegesnek hangzó újdonságokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.