Hirdetés

Meglepően erős processzorral jöhetnek a jövő évi androidos mobilok



|

Lehengerlő teljesítményt biztosíthat a csúcskészülékeknek a MediaTek újdonsága.

Hirdetés

Még hátravan másfél hónap az évből, amibe beletartozik a kereskedelmi szempontból kulcsfontosságú karácsony is, ezért cseppet sem meglepő, a mobilpiac szereplői inkább a jelenleg kapható modellekre helyezik a hangsúlyt, és azok készletein szeretnének túladni. Bőven ráérnek még a 2022-es készülékek leleplezésével.

Ugyanígy nem sietnek a chipgyártók (mint a Qualcomm és a MediaTek) sem bemutatni újdonságaikat, bár előbb-utóbb sor kerül rájuk. Egy ezzel kapcsolatos szivárgás mindenesetre komoly izgalmakat ígér.

Hirdetés

Egy Ice universe névre hallgató felhasználó számolt be arról a Twitteren, hogy a MediaTek Dimensity 2000 processzor egymilliónál is több pontot kapott a benchmarkkal foglalkozó AnTuTu oldalán. Ha ez tényleg valós adat, akkor elég fontos mérföldkőről beszélhetünk, mert eddig egyetlen androidos hardvernek sem sikerült elérnie ezt az eredményt.

A hírek szerint a MediaTek Dimensity 2000 a Vivo egy jelenleg titkos készülékébe került bele, de ha valóban ilyen teljesítményre képes, akkor nem kizárt, hogy más gyártók is előszeretettel alkalmazzák majd. Meg nem erősített források azt állítják, hogy a lehengerlő teljesítményről egy 4nm-es gyártási technológiával készült, 3 GHz-es Cortex-X2-es, három Cortex-A710-es és négy Cortex-A510-es mag gondoskodik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.