Hirdetés

Meglepően könnyen jutott be a SpaceX épületébe egy fiatal lány, aki Muskot kereste



|

Az illetéktelen behatoló állítása szerint csak Elon Muskkal akart volna beszélni.

Hirdetés

Furcsa eset történet néhány nappal ezelőtt a SpaceX Boca Chica városában található központjában. A Starbase intézményben elsősorban prototípusokat építenek és tesztelnek, így gyakori, hogy a cég vezetője, Elon Musk is tiszteletét teszi az irodákban.

Egy fiatal nő nyilvánvalóan tudta ezt, és azt tervezte, hogy a Starbase területére bejutva személyesen is találkozhat Muskkal. Egy kis időt sikerült is eltöltenie az intézményben, mielőtt a SpaceX biztonsági személyzete felfigyelt a gyanús tevékenységre.

A 20 éves Nivea Rose Parker Pittsburgh-ből utazott a bázisra, és jutott el egészen a High Bay #1 épület ötödik emeletére. Miután a biztonsági őrök megállították és a rendőrök is megérkeztek, követelőzni kezdett, hogy mindenképpen Muskkal kell beszélnie.

Hirdetés

Miután a kérésének nem tettek eleget, rátámadt a rendőrökre és megpróbált elszaladni előlük. Cameron County sheriff hivatala Facebookon osztotta meg a hivatalos beszámolót.

A nő a rendőrségi beszámolója alapján SpaceX alkalmazottnak adta ki magát, illetéktelenül lépett be és tartózkodott a Starbase épületében, hivatalos személy elleni erőszakot követett el, elég vaskos priuszt halmozott fel. Könnyebb lett volna Muskot a Twitteren elérnie, a SpaceX vezetője nagyobb eséllyel válaszolt volna neki, bár mostanában leginkább Bill Gates fikázása köti le az idejét.

Az viszont ennél komolyabb és súlyosabb kérdés, hogy a SpaceX biztonsági protokollja vajon elég jó-e, ha ilyen incidens megtörténhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.