Hirdetés

Meglepően olcsón futott be az első 2 TB-os microSD kártya



|

Nem a piac nagyágyúi szállították az úttörő adathordozót.

Hirdetés

Az iparág egyik legrégebbi szereplőjének számító Micron Technology szinte pontosan egy évvel ezelőtt dobta piacra a világ első 1,5 terabyte kapacitású MicroSD kártyáját a Micron i400 képében, amely 176 rétegű NAND 3D eljárással és egy kimondottan borsos, 420 dolláros árcédulával érkezett meg a boltokba.

A technológiai fejlődés azonban nem állt meg, most pedig el is érte a következő lépcsőfokot a 2 TB-os álomhatár leküzdésével, ami két szempontból is meglepő forgatókönyv szerint alakult.

Hirdetés

A TechRadar beszámolója szerint ugyanis az első ilyen kártyát nem a piac nagy nevei, hanem a kevésbé ismert AGI szállította le, beelőzve ezzel a Kioxiát is, amely már 2022 szeptemberében beharangozta a saját 2 TB-os megoldását, az Exceria Plust, ám ez azóta sem érkezett meg. A másik meglepő tényező pedig az ár: a Supreme Pro TF138 néven futó adathordozó mindössze 229 dollárt, vagyis kb. 80 ezer forintot kóstál az egyik amerikai viszonteladó, a Newegg kínálatában.

A gyártó szerint a V30/A2 szabványt teljesítő microSD kártya akár 170 MBps-os írási és 160 MBps-os olvasási sebességre is képes lehet, ezt viszont csak egy saját fejlesztésű kompatibilis kártyaolvasóval (CR138) tudja elérni. Az AGI emellett automatikus hibajavító funkcióval, nagy sebességű UHS-1 U3 protokollal és por, víz és ütés, valamint mágneses- és röntgensugárzás elleni védelemmel szállítja a terméket.

A 2 TB-os kártya tehát csábító ajánlat lehet a nagy kapacitású adathordozókkal dolgozó profiknak, már ha nem ragaszkodnak a bevált márkákhoz. A Kioxia egyébként korábban úgy nyilatkozott, hogy 2023 decemberében kezdődik az Exceria Plus tömeggyártása, így a következő hónapok során ez is felbukkanhat a webáruházakban.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.