Hirdetés

Meglepően olcsón rakja össze elektromos autóit a Tesla



|

Ebből kifolyólag remek haszonkulccsal büszkélkedhet Elon Musk vállalata.

Hirdetés

Friss adatokat közölt a Tesla a 2021-es évi teljesítményéről, így megtudhattuk például azt, hogy az elektromos autókat gyártó vállalat az 53,8 milliárd dolláros bevétel mellett 5,5 milliárd profitnak örülhetett az elmúlt esztendőben.

Az is kiderült, hogy 2021 második felében a cégnek átlagosan 36 ezer dollárjába került megépíteni egy járgányt, ami azt jelenti, hogy szép kis profittal számolhatott az egyszerűbb modellek esetén.

Hirdetés

A Tesla pénzügyi vezetője egy közleményben árulta el, hogy az utolsó negyedévre 29,2 százalékra emelkedett a autógyártás haszonkulcsa, ami ezen a területen egészen kiemelkedőnek tekinthető, de a vállalatnál úgy számolnak, hogy a jövőben még nagyobb mértékben vissza lehet majd vágni az előállítási költségeket.

Ám látszólag nem mindenki örül ennyire a Tesla eredményének, ugyanis a pénzügyi jelentést követően 12%-ot zuhantak a részvények, amihez persze köze lehet annak is, hogy ismét csúszik a Cybertruck megjelenése. Illetve időközben Musk azt is megerősítette, hogy jelenleg nincs a vállalatnak elég erőforrása ahhoz, hogy elkezdjen gyártani egy olcsóbb elektromos járművet. Valószínűleg ez sem volt túl pozitív hatással a tőzsdére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.