Hirdetés

Meglepően ügyesen képes felnagyítani képeket a Google új megoldása



|

Két fejlesztés alatt álló technológia együttes ereje nagyon is ütős végeredményt produkál.

Hirdetés

Még manapság is meggyűlhet a bajunk azzal, ha egy kis méretű képből szeretnénk egy nagyobbat varázsolni, mivel ugyan nem lehetetlen megnövelni a paramétereket, ám a végeredmény általában egy pixeles, nem épp szép látványt nyújtó valami lesz.

Ezért is lehet nagyon jó hír, hogy a Google kifejlesztett két olyan technológiát, amelyek nagy segítséget nyújthatnak ezen a téren, és már meg is nézhetjük, mire képesek.

Hirdetés

A röviden CDM-nek és SR3-nak nevezett apróságok egy olyan megoldást alkotnak, ami meglepően hatékonyan képes felnagyítani még egészen kicsi képeket is. Példaként a vállalat bemutatott egy 64x64-es méretű képet, ami először 256x256-ra, majd 1024x1024-re lett átméretezve, és az eredmény bizony önmagáért beszél.

Persze azért a jelek szerint az is sokat számít, hogy mekkora az alapként szolgáló fotó, mivel például egy 32x32-es anyag csak 256x256-ig növelhető érdemi minőségvesztés nélkül. A Google emberei szerint ez a megoldás kifejezetten jól jöhet például régi képek feljavításakor, de az sincs kizárva, hogy az orvostudományban is hasznát vehetik majd.

Azt még nem tudni, mikor lehet élesben is bevetni majd ezeket a technológiákat, de a fenti eredmény alapján úgy tűnik, szépen haladnak a munkálatok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.