Hirdetés

Megmutatta az Nvidia, hogyan akar meghatározó szereplővé válni az MI-k piacán



|

A Jensen Huang vezette cég nagy lehetőséget lát a mesterséges intelligenciában, a legutóbbi bemutató tanúsága szerint pedig gőzerővel bele is állt a témába.

Hirdetés

A már jól megszokott bőrkabát a tavaszi keynote során sem hiányozhatott el Jensen Huangról, az Nvidia vezére azonban most nem mindenféle RTX bemutatóval, vagy nagyon drága videokártyákkal akarta lenyűgözni a nézőket, inkább az MI-ken volt a hangsúly. A cég nagyon komoly fejlesztéseket végez azért, hogy az MI piacon is igazi nagy kutya legyen, és látszólag ennek nincs is semmi akadálya.

Jensen Huang teljesen biztos benne, hogy most már tényleg eljött a mesterséges intelligenciák ideje, konkrétan azt mondta, hogy most van az MI-k "iPhone pillanata". Ebből az Nvidia sem akar kimaradni, ennek szellemében nemsokára elérhetővé teszi az AI Foundations csomagot, amire úgy hivatkoztak az előadás során, mintha a TSMC lenne, csak éppen a nyelvi modellek számára. Furcsa hasonlat, de értjük.

Hirdetés

Az AI Foundations csomag tartalmazza a Picasso és a BioNeMo névre keresztelt szolgáltatást, amik a szórakoztatóipar mellett az egészségügynek segítenek majd, továbbá ott a NeMo, ami pedig egy keretrendszer lesz a vállalatok számára, hogy könnyebben integrálhassák az MI modelleket a munkafolyamataikba. A NeMo nyelvi modellje 8, 43 és 530 milliárd paraméteres verziókkal rendelkezik majd. A legnagyobb kicsit fejlettebb, mint az OpenAI előző generációs mechanikája, a GPT-3, az új, ami viszont a Bing alatt is ketyeg, becslések szerint 1000 milliárd paraméter alapján dolgozik, szóval azzal azért még nem veszik fel a versenyt.

A prezentáció során bejelentették továbbá az Nvidia DGX Cloudot is, ami bárki számára elérhetővé teszi ugyan azt a technológiát, amit a Microsoft is alkalmazott arra, hogy kiképezze a Bing alatt működő technológiát. Az Nvidia DGX Cloudon keresztül DGX szervereket lehet majd bérelni, amikben 8 darab Nvidia H100 vagy A100-as GPU dolgozik, továbbá 640 GB memória. A szolgáltatás további része, hogy az Nvidia "MI szakértői" optimalizálják a felhasználók kódjait, havonta mindössze 37 ezer dollárért, ami átszámítva körülbelül 13,3 millió forint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.