Hirdetés

Megnehezíti az iPhone-ok akkucseréjét az Apple



|

Ha külső szerviz cserél akkumulátort egy iPhone-ban, az még gyári alkatrésszel is hibaüzenetet jelenít meg.

Hirdetés

Egy ideje már beszélnek a dologról, most pedig tényleg meglépte az Apple. Ha valaki megpróbál akkumulátort cserélni az iPhone XS, iPhone XS Max vagy iPhone XR okostelefonjában egy külsős szerviz segítségével, akkor a készülék hibaüzenetet jelenít majd meg. Akkor is, ha gyári, eredeti akkumulátort építenek bele. 

Hirdetés

Az üzenet azt írja ilyenkor, hogy az iPhone nem tudja hitelesíteni az energiaforrás eredetiségét, ezért nem ad információt annak állapotáról. Ez azt jelenti, hogy maga a készülék azért még használható marad az új akkuval is, de a felhasználónak a rendszer nem jelzi, ha az idővel cserére szorul. 

A The Art of Repair szakemberei ki is próbálták mindezt, és a gyári iPhone akkukkal is ilyen hibaüzenetet kaptak. 

Az akkumulátorokon ugyanis van egy mikrokontroller, ami információt küld az iPhone-nak. Az Apple szabadalmaztatott verziójú chipet használ, ami hitelesíti az akkut, és párosítja az alaplappal. Mindezt pedig csak hivatalos Apple szervizben tudják elvégezni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.