Hirdetés

Megnyitott a világ legmélyebb medencéje Dubajban



|

A látogatók akár 60 méterig merülhetnek a különleges víz alatti világban.

Hirdetés

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában eddig is bőven akadt látnivaló, viszont most nyílt egy új attrakció, amely nem csupán a világ jelenlegi legmélyebb medencéje, hanem a merülés során egy egész víz alatti városkát deríthetnek fel a lemerülő látogatók.

A Deep Dive Dubai projektet úgy alakították ki, hogy a víz alatt parkoló autók, kisebb lakások és lámpák is láthatóak legyenek, tehát teljesen olyan élmény, mintha egy elsüllyedt világot látogatna az ember.

Hirdetés

A résztvevőkre viszont szigorú szabályok vonatkoznak, mivel a hirtelen nyomásváltozás komoly egészségügyi problémákkal járhat - a merülés után például minden résztvevő köteles egy nyomáskiegyenlítő kamrában tartózkodni, illetve legalább 18-24 óráig tilos látogatni a Burj Khalifát, a világ egyik legmagasabb épületét.

A 14 millió literes medencében a nagyjából 30 fokos vízben egészen 60 méter mélyre lehet merülni, de több szinten is felfedezhető a víz alatti világ. A búvárkodók biztonságáról tizenkét fős mentőalakulat gondoskodik, illetve 56 kamerával pásztázzák folyamatosan a medence minden területét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.