Hirdetés

Megoldást talált a Samsung a Galaxy S23 telefonok kamerájának hibájára



|

A dél-koreai gyártó most először ismerte el a hiba létezését.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S23 telefonok rendkívül népszerűek, azonban a sima S23 és az S23 Plus készülékek kamerájánál idén márciusban felfedeztek egy meglehetősen idegesítő hibát, amely a telefonok 50 megapixeles hátlapi kameráját érintik.

A banana blur-nek, azaz banán alakú homályosodásnak nevezett hiba lényege, hogy a hátlapi kamerával készített fotókon egy jellegzetes alakú homályos terület válik láthatóvá, különösen a közeli képeknél.

Hirdetés

A Samsung sokáig hallgatott a problémával kapcsolatban, nemrég azonban egy lengyel Reddit-felhasználó kiszúrta, hogy egy lengyel androidos közösségnek írt posztban a Samsung szakértői elismerték a probléma létezését.

Az S23 és az S23 Plus kameráinak tesztelése során észrevehettétek, hogy a közeli képeknél homályossá válhat a fotó. Ez azért van, mert a hátlapi, nagylátószögű kamerának tág a blendenyílása, ami segít a fotók elkészítésében, gyenge fényviszonyok között. Ugyanakkor ez aazt is jelenti, hogy változtatható fókusz miatt a fotók háttere elmosódhat

- írták a Samsung képviselői a lengyel nyelvű fórumba.

A cég illetékesei hozzátették, hogy már dolgoznak a probléma megoldásán, ami egy szoftverfrissítés formájában érkezik majd, igaz, azt nem közölték, hogy erre mikor számíthatnak az érintett készülékek tulajdonosai. Addig azt javasolják, hogy ha 30 centiméteres vagy annál kisebb tárgyat fotózunk, érdemes egyet hátralépni. Mások szerint az is segít elkerülni a homályosodást, ha a telefont nem vízszintesen, hanem függőlegesen tartjuk fotózás közben.

Te tapasztaltad már ezt a hibajelenséget?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.