Hirdetés

Megoldódik az Android 9 Pie csengőhang-problémája



|

Végre ismét lehet majd csendben állítani az okostelefonok csengőhangjának hangerején.

Hirdetés

Az Android 9 Pie rendszerszintű változtatásai között akadt egy olyan, amelyről még mindig csak kevesen tudnak. Korábban az androidos okostelefonok hangerő-gombjainak lenyomására a rendszer a csengőhang hangerejét módosította, kivéve, ha valamilyen médiatartalom lejátszása folyt éppen.

Hirdetés

Az új Androidban a gombok alapból a média hangerejét módosítják. Bár a harang ikonnal át lehet állítani vibráló vagy csendes módba az eszközt, a csengőhang hangereje nem módosítható, csak a beállítások menüben. 

Aki viszont a beállításokon keresztül állítja a csengőhang hangerejét, az egyből lejátszva hallja a dallamot. Ez nyilvános helyen meglehetősen kellemetlen dolog. 

A felhasználók szóvá is tették a Google-nek. A jó hír az, hogy a Google egyik dolgozója a jelenséget javítottként értékelte, vagyis egy jövőbeli Androidban orvosolják ezt a beállítási kellemetlenséget. Mire a felhasználók többségéhez elér az Android 9 Pie, remélhetőleg ezzel a témával nem kell majd foglalkozni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.