Hirdetés

Megreformálná az egészségügyet a Spotify alapítója



|

Daniel Ek új startupja a mesterséges intelligenciát is segítségül hívná a diagnózisok felállításánál.

Hirdetés

A napokban Daniel Ek, a Spotify alapítója hivatalosan is megerősítette azt régóta keringő pletykát, mely szerint következő vállalkozásával a szórakoztatóiparból egyenesen az egészségügybe vezet az útja. A vállalkozó már több mint négy éve dolgozik a Neko Health névre keresztelt rendszeren, amelybe nem kevés fejlesztési időt és pénzt toltak bele.

A program elsősorban a megelőzésre, korai felismerésre és előrejelzésre épít. A vizsgálatok után a mesterséges intelligencia segítségével készítik el a páciens teljes testét ábrázoló scant, aminek segítségével az aktuális problémákra és jövőbeli veszélyekre is felhívhatják a figyelmet, az adatokat pedig a holisztikus gyógyászatban is felhasználhatják.

Hirdetés

A Stokholmban található központban jelenleg 2000 koronát (kb. 70 ezer forintot) kérnek a vizsgálatért, amely mindössze néhány percet vesz igénybe, de több mint 70 különböző szenzor méréseit összesíti, így a bőrbetegségektől a szívproblémákig rengeteg veszélyre rávilágíthat. A teszt teljesen fájdalommentes, és közvetlenül utána orvosi konzultáció is vár a betegekre.

A vizsgálat a jelek szerint rengeteg ember érdeklődését felkeltette, mert már egyáltalán nincsenek szabad időpontok. Kíváncsian várjuk, hogy milyen sikereket tud elérni a program.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.