Hirdetés

Mégsem lesznek alkalmasak játékok futtatására az AMD olcsó laptopjai



|

Jó volt eljátszani a gondolattal, milyen lenne a Steam Deck chipkészlete megtámogatva egy jobb hűtéssel, ez azonban egyelőre nem realitás.

Hirdetés

A 2022-es Computex során az AMD bejelentette a Mendocino APU-t, amit először egy módosított, a Steam Deck chipkészletéhez nagyon hasonló architektúrának gondoltunk. Mivel a Mendocinóval érkező laptopokat az AMD 400 és 700 dollár közé vizionálta, nagyon izgalmasan hangzott, hogy végre a budget kategóriában is érkezhetnek majd játékra alkalmas eszközök, most azonban mindenkit alaposan arcon csapott a valóság.

A legutóbb kiszivárgott információk szerint sajnos a korábban várt teljesítménynek a közelében sem leszünk. Ha igazak a nemrégiben napvilágot látott adatok, a Mendocino mindössze egy darab Work Group Processorral, azaz WGP-vel rendelkezik majd. Ez számszerűsítve 128 stream processzort jelent, ami nevetségesen kevés, ha játékra használnánk.

Hirdetés

Összehasonlításképp a Steam Deck, aminek a chipkészlete hasonló, de úgy tűnik jelentősen erősebb, 512 stream processzorral rendelkezik, és még azokkal is inkább a 720p-s felbontást célozzák a 1080p helyett.

Az AMD Mendocino ettől függetlenül egy izgalmas APU, hiszen rendkívül keveset eszik, amivel az AMD a 10 órás üzemidőt sem tartja elképzelhetetlennek, miközben akár 32GB LPDDR5-ös memóriával is párosíthatjuk. Kár érte, de utazó irodának még izgalmas lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.