Hirdetés

Mégsem Samsung kijelző van a Huawei P30 Próban



|

A sima P30 Samsung képernyőt kapott, de a P30 Pro a jelentések szerint LG és BOE panelekkel került forgalomba.

Hirdetés

A Huawei P30 csúcskészülékek megjelenése előtt olyan pletykák kaptak szárnyra, amelyek szerint a P30 és a P30 Pro és Samsung AMOLED-panelre épít. Az AnandTech tesztjeinek hála kiderült, hogy ebből mennyi igaz. 

Hirdetés

A tesztek szerint a normál P30-at valóban Samsung kijelzővel dobták piacra, azonban a P30 Pro, vagyis a drágább modell más gyártók képernyőivel került forgalomba. A Huawei maradt annál a felállásnál, amit a Mate 20 Prónál is használt, vagyis az LG és a BOE szállította a paneleket. 

Attól nem kell tartani, hogy a Hulk-kijelzős botrány megismétlődik, ugyanis a P30 Pro eleve csak 1080p-s kijelzőt kínál, tehát teljesen más van benne. Az AnandTech szerint ráadásul eleve a Magnachip DDIC-k okozták a hibát. 

Mindezek ellenére vannak, akik csalódottak, hiszen a szakértők és a felhasználók többsége szerint továbbra is a Samsung a legjobb kijelzőgyártó a piacon. Emiatt érdekes annyira, hogy pont az olcsóbb P30-ba jutott Samsung képernyő. Természetesen az LG és a BOE újabb kijelzői hatalmas fejlődést jelentenek az előző megoldásokhoz mérten, így remélhetőleg mindez csak elméleti szőrszálhasogatás marad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.