Hirdetés

Mégsem törli az Apple a jegyzeteidet?



|

Hiába jár le a törlés után a 30 napos határidő, a törölt jegyzetek továbbra is ott keringenek a felhőben.

Hirdetés

Az orosz Elcomsoft korábban többször sikerrel tört fel Apple szoftvereket, illetve mutatott rá biztonsági résekre és hibákra. 

Hirdetés

Ezúttal is így tett: az Apple Jegyzetek alkalmazása ugyanis a jelek szerint mégsem törli le a megírt jegyzeteket. 

Elméletben a tartalmak törlése után a jegyzetek még 30 napig az iCloudban maradnak, a legutóbb törölt elemek kategóriájában. Azonban az Elcomsoft felfedezése alapján jóval ezután is megmaradnak a törölt elemek. Bár az iOS-es készülékeken többé nem látszanak, szellemként keringenek tovább a felhőben. 

Szerencsére nem tud bárki hozzájutni ezekhez a jegyzetekhez, ugyanis az Elcomsoft is a Phone Breaker eszközét vetette be. Ezzel azonban mindent ki tudott szedni az iCloudból. Miközben egy iPhone 7 készüléken 288 jegyzetet tároltak, a fiókból 334-et töltöttek le. A 46 plusz olyan törölt elem volt, aminek rég el kellett volna tűnnie, de még az Apple online rendszerében ragadt. 

A jelenség nem teljesen egységes, ugyanis volt olyan készülék, amin a 30 nap lejárta után maximum 2 héttel korábbi tartalmakat találtak, de olyan is akadt, amin 2015-ös anyagok bukkantak fel. 

Az Apple már értesült minderről, és feltehetően hamarosan orvosolja a hibát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.