Hirdetés

Mégsem úgy drágulhat az iPhone 15-széria, mint gondoltuk?



|

Egy új jóslat futott be az iPhone-ok várható áremelésével kapcsolatban.

Hirdetés

Még 2022 decemberében látott napvilágot az első pletyka arról, hogy a várhatóan szeptemberben bemutatkozó iPhone 15-sorozat esetében az Apple hozzányúl az évek óta változatlan árakhoz, és drágábban fogja adni a prémium készülékeket, vagyis a 15 Prót és a 15 Pro Maxet.

Az értesülést azóta két további forrás is megerősítette, az iPhone 15 Pro esetében 100, a 15 Pro Maxnél pedig 200 dolláros áremelést saccolva. A drágulást jósoló szivárogtatók között volt az üzleti elemző Jeff Pu is, aki viszont most egy váratlan irányba pontosította az előrejelzését.

Hirdetés

A MacRumors nemrég arról számolt be, hogy a birtokába jutott Pu legfrissebb elemzése, amelyben már arról szól a fáma, hogy végül csupán az iPhone 15 Pro Max fog többe kerülni. A szakértő korábban nem említett, és ezúttal sem említ pontos számokat, mindössze annyit, hogy a cupertinóiak drágábban adják majd az új csúcsmodellt, mint az 1099 dolláros (idehaza 630 ezer forintos) iPhone 14 Pro Maxet.

Amennyiben tényleg csak a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Pro Maxet érinti a közelgő áremelés, annak hátterét egy másik pletyka magyarázhatja. A korábban látott jelentések alapján ugyanis a szivárogtatók egyetérteni látszanak abban, hogy az idei zászlóshajó egy nagyobb zoomtartományt biztosító periszkópos kamerával érkezik, amit viszont nem kap meg a 6,1 hüvelykes iPhone 15 Pro.

Pu "pálfordulása" persze épp azt bizonyítja, hogy bármikor befuthat egy újabb híresztelés, ami sztornózza az eddigieket, így egyelőre semmit sem szabad készpénznek venni. Annyi azonban bizonyos, hogy ha az Apple tényleg átírja az árakat, az a magyar vásárlókat különösen érzékenyen érintheti, a gyenge forint miatt ugyanis hazánkban többször is drágultak az almás mobilok az elmúlt évek során, miközben az amerikai árak 6 éve változatlanok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.