Hirdetés

Megsemmisítés helyett inkább eladta az Apple készülékeit egy újrafeldolgozó cég



|

A hírek szerint rengeteg termék került így forgalomba, az almás vállalat jogi útra terelte a dolgot.

Hirdetés

Hiába tartja fontosnak a környezetvédelmet az Apple, elég komoly problémákat okozott neki egy selejtezéssel és újrafeldolgozással foglalkozó cég, a vállalat ugyanis pert indított, és azzal vádolja a kanadai Geep Canadát, hogy az megsemmisítés helyett egész egyszerűen eladott nagyjából 100 ezer olyan terméket, amit elvileg meg kellett volna semmisítenie. A kütyük között iPhone-ok, iPadek, de még Apple Watchok is voltak.

Az Apple szerint az így forgalomba hozott eszközök csökkentették az adott termékek keresletét, az ügy pedig egyrészt negatív hatással volt a márkanévre, másrészt pedig a fogyasztókban is biztonsági kérdéseket vetett fel. Ugyan a Geep Canada nem tagadja a dolgot, viszont azt állítja, hogy három alkalmazott felelős a lopásokért, így pedig ellenkeresetet nyújtott be, ugyanakkor az Apple úgy véli, hogy az elkövetők a felső vezetésben voltak. Egyébként a per még az év elején kezdődött meg, de csak nemrég került nyilvánosságra, és nagyon úgy tűnik, hogy az Apple már 2017 végén vagy 2018 elején tudhatott a lopásokról.

Hirdetés

Az almás vállalat beadványa szerint 2015 januárja és 2017 decembere között 531966 iPhone, 25673 iPad és 19277 Apple Watch került tőlük a Geep Canadához, és a sorozatszámok megvizsgálása után arra jutottak, hogy az eszközök 18%-a, vagyis 103845 darab továbbra is aktív a hálózatokon. A lopott kütyük száma viszont még ennél is magasabb lehet, mivel a nem LTE-s készülékek nem lettek kimutatva, de a vád szerint legalább több mint 5 tonnányi termék hagyta el a Geep Canada telephelyét megsemmisülés helyett.

A perrel egyrészt azt szeretné elérni az Apple, hogy megtérüljön az eladások utáni profit, illetve igényt tart további 31 millió kanadai dollárra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.