Hirdetés

Megsemmisült egy retró számítógépes múzeum az orosz bombázásban



|

Több mint 120 retró konzol és számítógép, valamint 500-nál is több kiállított tech eszköz volt a múzeumban.

Hirdetés

Az Ukrajna Donecki területén található Mariupol az egyik olyan helyszín jelenleg, ahol a legsúlyosabb harcok dúlnak az orosz támadás elindítása óta. Nap mint nap számolnak be a híradások bombázásokról, most pedig kiderült, hogy egy ilyen támadásban elpusztult egy helyi retró számítógépes múzeum. 

A Mariupol Computer Museumot ért bombatámadásról először Mark Howlett számolt be a twitteren, később pedig ezt a hivatalos ukrán Software & Computer Museum profil is megerősítette - utóbbi hasonló múzeumokat üzemeltet Kharkivban és Kijevben.

Hirdetés

A mariupoli múzeumjban Dmitry Cherepanov személyes gyűjteménye volt megtalálható. A tulajdonos szerencsére jól van, több mint ötven évet felölelő gyűjteménye viszont megsemmisült, ahogy az egész háza is.

A tech gyűjtemény egyébként ha csak fotókon keresztül ugyan, de online megtekinthető maradt. Igazi kincsek bukkannak fel a fényképek között, sok olyan géppel, amik a mi gyerekkorunknak is részei voltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.