Hirdetés

Megszabadulhat a fizikai gomboktól a Google Pixel 4



|

A jackcsatlakozó elvétele és a kijelzőbe lógó szenzorsáv használata után újabb furcsa lépésre készülhet a Google: leszámolhat az okostelefonjai fizikai gombjaival.

Hirdetés

Az utóbbi években sokat változott az okostelefonok általános kialakítása, de a folyamat az utóbbi évben gyorsult fel leginkább, amikor a gyártók mindenféle megoldással elkezdtek kísérletezni a nagyobb figyelem és a jövőbeli uralom érdekében: fúrt kijelzők, belógó szenzorsávok, felugró vagy kiforduló kamerák, szétcsúsztatható kialakítások, összehajtható mobilok. 

Hirdetés

Természetesen vannak olyan döntések, amelyekkel a fogyasztók nem feltétlen értenek egyet: az például többször bebizonyosodott, hogy a jackcsatlakozónak lenne hely a modern csúcsmobilokban, ennek meglétére pedig igény van, mégis kihagyják a gyártók (egyesek szerint a vezeték nélküli fülhallgatók eladásainak javára). Több gyártó azt fontolgatja a következő lépésként, hogy a fizikai gomboktól is megszabadul. 

A Front Page Tech forrásai szerint a Google Pixel 4 mobilokon például egyetlen fizikai gomb sem lesz. 

Mindez óriási váltást jelentene, de természetesen nem példa nélkülit. Próbálkozott már érintésérzékeny gombokkal az HTC (nagyon rosszul sült el), de a Vivo az Apex 2019-es koncepciójával is összerakott egy gombok és portok nélküli mobilt. Ilyenkor kapacitív érintésérzékeny területekkel és nyomásérzékeny részekkel pótolják a gombokat. 

Ez utóbbiakból a Pixel 3 mobilokon is van már, a Google Assistant indítható el a szorítással. A szivárogtatónak egyébként sokan hisznek, ugyanis pontosan jósolta meg a Pixel 3 széria funkcióit előre, illetve a Pixel 3a létezését mindenki más előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.